smiley-removebg-preview
smiley-removebg-preview
Comedian Rogier Bak

Rogier Bak

Maak kennis met Rogier Bak: een Amsterdamse comedian, schrijver en acteur met een unieke kijk op de wereld. Zijn leven begon in de Verenigde Staten, en hoewel hij tegenwoordig Nederland zijn thuis noemt, blijft hij altijd een beetje een buitenstaander.

smiley removebg preview
smiley removebg preview
Spetters

Rogier Bak:Een Buitenstaander met een Unieke Kijk


TikTok sensatie
Begin 2021 plaatste Rogier enkele video’s op TikTok, die razendsnel viraal gingen. Nu blijft hij zijn satirische comedyvideo’s posten, die vaak discussies op gang brengen over Nederland en de Verenigde Staten. Maar ach, al die betrokkenheid is geweldig voor het algoritme!

Een unieke blik en snelle ontwikkeling
Ondanks zijn Nederlandse afkomst heeft Rogier Bak altijd een buitenstaandersperspectief behouden door zijn opvoeding in de Verenigde Staten. Hij voelt zich vaak een buitenlander in zijn eigen land. Dit perspectief voedt zijn creativiteit op verschillende gebieden, van stand-up comedy tot TikTok-video’s, podcasts en schrijven. Hij omarmt een snelle aanpak en heeft onlangs aanzienlijke persoonlijke en wereldbeeldveranderingen doorgemaakt, waarbij hij een onbevreesde houding heeft aangenomen in zijn creatieve inspanningen.

Social mediaverschijning
Begin 2021 vergaarde Rogier een aanzienlijke aanhang op sociale media met boeiende video’s over de Nederlandse taal, cultuur, het Amerikaanse leven, accenten en imitaties. Zijn humor resoneert bij velen en werpt een licht op alledaagse eigenaardigheden.

Van de Verenigde Staten naar Nederland en daarbuiten
Rogiers reis bracht hem van Amsterdam naar verschillende locaties in de Verenigde Staten, zoals Illinois, Zuid-Californië, Michigan en New York City. In de VS streefde hij dromen na om basketballer te worden voordat hij zich op design richtte. Terug in Nederland begon hij improv-les te volgen bij Boom Chicago in Amsterdam, wat zijn passie voor acteren en stand-up comedy aanwakkerde. Zijn toewijding aan comedy leidde tot de oprichting van Humorist Comedy, dat Engelstalige comedyshows organiseert in Amsterdam, Den Haag en mogelijk meer steden. Rogier dook ook in audio-only comedy-sketches met de serie “The Skitstapes”, waarin hij zijn veelzijdige komische talenten tentoonspreidt.