smiley-removebg-preview
smiley-removebg-preview
Comedian Edo Berger

Edo Berger

Edo Berger is niet alleen een krachtige, energieke verschijning op Nederlandse podia, maar ook een van de meest veelgevraagde Nederlandse comedians in het internationale comedy circuit. Met een carrière die zich uitstrekt van cabaret en stand-up tot radio en documentairewerk, is Edo een veelzijdig talent dat de kunst van het entertainen tot in de puntjes beheerst.

smiley removebg preview
smiley removebg preview
Spetters

Edo Berger: De Wereldreiziger van de Nederlandse Comedy

Als je op zoek bent naar een energieke, dynamische comedian die net zo comfortabel is op internationale podia als in Nederland, dan is Edo Berger jouw man. Deze grote verschijning heeft niet alleen in Nederlandse theaters en clubs gestaan, maar is ook een van de meest veelgevraagde Nederlandse comedians in het buitenland, met optredens variërend van Moskou tot Tokio.

Van cabaret tot comedy en radio
Edo’s veelzijdigheid blijkt uit zijn indrukwekkende carrière. Hij begon bij de cabaretgroep Schering en Inslag, waarmee hij de finales bereikte van zowel het Groninger Studentencabaretfestival als het Leids Cabaretfestival. Als solo-artiest sleepte hij prijzen in de wacht bij het Rabo Camuz Kleinkunstfestival en het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival. Sinds 2015 is hij ook een bekende stem op de radio; samen met Wouter Monden en Mirthe Bron verzorgt hij een muzikaal nieuwsitem in de ochtendshow op Q-Music, dat in 2016 werd genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.

Meer dan alleen een comedian
Maar Edo is meer dan alleen een comedian en radiohost. Hij heeft gewerkt als redacteur en sidekick voor 3FM en heeft zelfs tijd doorgebracht in een kindertehuis in Nepal, waar hij videologs en reportages maakte. In 2013 produceerde hij samen met Jeroen Pater de documentaire ‘Dictator van de Comedy’, een diepgaande blik op een legendarische comedy impresario. Daarnaast was hij actief als educatief medewerker bij Theater DEGASTEN, een multicultureel jongerentheatergezelschap in Amsterdam-West.