Ronald Smink

Ronald ligt urenlang op bed. Dat zit zo. Hij komt uit Joure en daar is weinig te beleven. Dus staart hij naar het plafond en laat zijn gedachten de vrije loop. Dit levert koffers vol absurdistisch materiaal op en die in combinatie met fysieke gebaren en Friese tongval, Ronald tot een karakter op het podium maken. Ronald Smink maakt ook deel uit van de Comedy Explosion van het Comedy Theater in Amsterdam. In 2007 won hij zowel de publieks- als de juryprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ronald heeft de dynamiek van een stand-upper met het avondvullende programma van een cabaretier.

Ronald Smink is op zijn sterkst als hij zich laat gaan in zijn gekte

Ronald Smink (1984) uit het Friese Joure is cabaretier, stand-up comedian, DJ en oprichter van Comedytunes.  In 2007 won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival en dit zorgde dat er vele deuren voor hem open gingen in de theaterwereld. Zo tourde Ronald met verschillende avondvullende shows door het land en speelde hij o.a.  op Lowlands.  Zijn voorstelling Out of the Box wat te zien op Omrop Fryslan en Videoland.

In 2016 begon Ronald samen met ontwerper Dimitri Jansma Comedynights te organiseren in Simplon Groningen onder de naam Comedytunes. Dit was gelijk een groot succes en al snel breide Comedytunes zich uit naar verschillende poppodia in Nederland.  Dit resulteerde in een  samenwerking met theaterbureau buro stek uit Amsterdam.  Wat een prachtige boost gaf aan Comedytunes, volgend jaar zijn er ruim 100 shows te zien door het hele land.  Comedytunes is daarmee een grote speler geworden op comedyvlak in de Nederlandse theater en poppodia. Dat allemaal dankzij een leuk idee van het organiseren comedynights in Simplon Groningen.

In 2023 heeft Ronald avondvullend zijn voorstelling gespeeld: Bei sein ist mitmachen. Het Friesch Dagblad schreef over de voorstelling, `Ronald is op zijn sterkst als hij zicht laat gaan in zijn gekte`

De show is opgenomen in Theater de Winsinghof in Roden en zal binnenkort te zien zijn op verschillende streamingdiensten. Maar is ook de te koop voor slechts €5,99 op deze website. Daarbij krijgt u ook de Show: Out of the box opgenomen in TivoliVredenburg Utrecht.

Aankomende shows met Ronald Smink