Rene van Meurs

René van Meurs, een naam die synoniem staat voor hoogwaardige comedy en cabaret in Nederland. Met een indrukwekkende lijst aan prijzen, scherpe humor en meeslepende verhalen weet hij al jarenlang zijn publiek te boeien en te amuseren.

Rene van Meurs: Meesterlijk in comedy en cabaret

René van Meurs, geboren op 28 augustus 1985 in Schipluiden, is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier en tekstschrijver die zijn publiek al jaren weet te betoveren met zijn scherpe humor en authentieke vertelstijl.

Zijn carrière begon in 2005 toen hij op een internetforum aankondigde dat hij comedy wilde gaan doen. Dit leidde tot een uitnodiging om op te treden op het Griffioen Cabaret Festival 2006, waar hij de publieksprijs won. Hierna kwam hij in de finale van de Culture Comedy Award en sloot hij zich aan bij de landelijk toerende improvisatiegroep Op Sterk Water, waar hij tot begin 2008 deel van uitmaakte.

In 2007 bereikte René de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival en werd hij lid van Comedytrain, waar hij regelmatig optreedt in hun thuishonk Toomler. Zijn talent werd in 2012 bekroond met zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten.

Naast zijn succes op het podium is René ook actief in de televisiewereld, waar hij te zien was in de documentaire “Erop of eronder” en als tekstschrijver werkte voor programma’s als “Dit was het nieuws”, “Doe maar normaal”, “Rare Jongens” en “Humor TV”.

In 2023 werd hij bekroond met de prestigieuze Poelifinario in de categorie Entertainment voor zijn voorstelling “2636”. Uit het juryrapport van de Poelifinario: “Van Meurs valt dit afgelopen jaar op door zijn uitgebalanceerde programma. Hij combineert talloze komische anekdotes die herkenbaar zijn bij generatiegenoten, met een diepgaand besef van het vaderschap als een kantelpunt in het leven, waar niet licht over gedacht moet worden.”

We zijn ontzettend verheugd om deze grote naam te mogen verwelkomen in onze Leidse comedy club, waar zijn talent ongetwijfeld voor een onvergetelijke avond zal zorgen.

Aankomende shows met Rene van Meurs