Jasper van der Veen

Ontmoet Jasper van der Veen, winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2019 en geprezen door zowel NRC als de Volkskrant als een van de comedytalenten van het jaar 2020.

Jasper van der Veen: Omschreven door NRC als "gierend grappig"

Jasper van der Veen, geboren in Groningen in 1987, heeft een ongebruikelijke achtergrond voor een cabaretier. Na zijn studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, besloot hij zijn passie voor comedy na te jagen. Hij verwierf al snel bekendheid door de finales te halen van zowel het Groninger als het Amsterdams Studenten Festival.

In 2019 veroverde Jasper de comedywereld door zowel de Jury- als de Publieksprijs te winnen op het prestigieuze Leids Cabaret Festival. Het jaar daarop erkenden zowel NRC als de Volkskrant zijn talent door hem uit te roepen tot een van de comedytalenten van het jaar.

Met zijn debuutvoorstelling “Het dreigt volslagen goed te komen” maakte Jasper in 2021 een verpletterende entree in het theaterlandschap. Zijn onweerstaanbare humor en scherpe observaties trokken volle zalen en oogstten lovende recensies.

Het NRC omschreef Jasper als “gierend grappig” en prees zijn volwassen podiumpersoonlijkheid, ontwapenende charme en haarscherpe mimiek.

In september 2022 begon Jasper met de try-outs van zijn tweede voorstelling “Niet gehinderd door enige kennis”. Deze nieuwe show werd met evenveel enthousiasme ontvangen als zijn debuut, wat resulteerde in een succesvolle tour die in februari 2024 werd afgerond.

Naast zijn succes op het podium, maakte Jasper ook indruk op televisie met zijn deelname aan het populaire programma “De Slimste Mens”. Hij staat echter vooral bekend om zijn humor en talent, niet om zijn kennis over spinnenpoten.

Aankomende shows met Jasper van der Veen