smiley-removebg-preview
smiley-removebg-preview
Comedian Arie Koomen

Arie Koomen

Arie Koomen begon zijn carrière als grafisch vormgever en maakte snel naam in de Nederlandse comedywereld als de helft van het duo ‘Arie en Silvester’. Na een jarenlange samenwerking koos Arie voor solo-projecten en blijft hij een gewaardeerde komiek in Nederland.

smiley removebg preview
smiley removebg preview

Van grafisch vormgever tot comedy grootheid

Arie Koomen, oorspronkelijk grafisch vormgever, begon zijn komische reis bij het stand-up comedygezelschap de Comedy Explosion, waar hij al snel samen met Silvester Zwaneveld het podium deelde.

Cameretten succes
Tijdens het Cameretten-festival in 1996 behaalden Arie en Silvester een eervolle tweede plaats. Hun creativiteit en geïmproviseerde materiaal vielen op, en zo begon hun opmars in de comedywereld.

Een grotere podium: ‘Kloten!’ en ‘Vet’
Met hun tweede show, ‘Kloten!’, maakten de heren de overstap naar grotere zalen en vulden deze met hun derde programma, ‘Vet’. Af en toe verlieten ze het theater voor andere podia, waaronder het popfestival Lowlands.

Televisieoptredens: Humor op het scherm
Voor BNN creëerden ze vier afleveringen van het programma ‘Oraal’, waarin stand-up comedy werd afgewisseld met opgenomen sketches. In 2007 maakten ze een tv-column voor het programma ‘De Nieuwste Show’.

Solo-avonturen: Het pad na de samenwerking
Na een langdurige samenwerking van 12 jaar richtten Arie en Silvester zich op solo-projecten en is Arie Koomen een gewaardeerd komiek in Nederland.

http://www.ariekoomen.nl/