Howard Komproe

Howard Komproe, een veelgeprezen Nederlandse stand-up comedian en stemacteur, laat met zijn authentieke vertelstijl en creatieve geest zien waarom hij een onmisbaar talent is in de Nederlandse comedywereld, waar hij keer op keer het publiek weet te verrassen en te vermaken.

Van balletschool tot comedian: het avontuur van Howard Komproe

Op zijn twaalfde belandde Howard Komproe op de balletschool, omringd door lenige meiden en dromend van een glansrijke danscarrière. Echter, een gebrek aan dansachtergrond stuurde hem richting de toneelschool. Terwijl hij daar zijn weg vond, begon hij steeds vaker gevraagd te worden als stand-up comedian op feesten en in clubs.

Een icoon bij Comedytrain
Via Eric van Sauers ontdekte Howard de weg naar Comedytrain, waar zijn frisse, ontspannen vertelstijl en ondeugende houding al snel een sensatie werden. Met zijn ongeëvenaarde charme en humor wist hij vrijwel alles voor elkaar te krijgen.

Het ontstaan van FreshWagon
Verlangend naar de levendigheid van het party- en clubcircuit waar hij zijn roots had, besloot Howard samen met Najib Amhali en Murth Mossel FreshWagon op te richten. Dit collectief van jonge Comedytrain-leden, met onder andere Jan Jaap van der Wal en Roué Verveer, bracht een nieuwe energie in het Nederlandse comedyscene.

De solo triomfen
Als stand-up comedian veroverde Howard seizoenenlang de Nederlandse theaters met zijn unieke stijl en hilarische observaties. Zijn optredens waren een mix van scherpe humor, persoonlijke anekdotes en briljante improvisatie.

Innovatie en creativiteit
Naast zijn succes op het podium, liet Howard zijn veelzijdigheid zien door verschillende creatieve projecten aan te pakken. Van het project “De LULverhalen” tot het bedenken van de onelinershow “Padoem Patsss”, Howard bracht vernieuwing en verfrissing in de comedywereld.

Terug naar zijn roots
Mis niet de kans om Howard Komproe te zien schitteren, niet alleen bij zijn solo-optredens, maar ook bij onze Comedy Club De Burcht, waar hij binnenkort te zien is.

Aankomende shows met Howard Komproe