Wilko Terwijn

Van televisieschrijver tot stand-up comedian, Wilko Terwijn is een creatieve duizendpoot die al decennia lang het Nederlandse publiek aan het lachen maakt.

Wilko Terwijn: de veelzijdige veteraan van de nederlandse comedy

Als je het hebt over gevestigde namen in de Nederlandse comedywereld, dan valt Wilko Terwijn absoluut niet te negeren. Deze man, die sinds 1995 de podia bestormt, is een ware legende. Van intieme comedyclubs tot grote festivals zoals Lowlands en zelfs internationale podia in New York, Wilko heeft overal zijn humoristische voetafdruk achtergelaten.

Van stand-up tot schrijver: Een creatieve duizendpoot
Maar Wilko is meer dan alleen een stand-up comedian. Hij is een creatieve duizendpoot die zijn talenten op verschillende manieren heeft ingezet. Als vaste medespeler bij De Grote Improvisatieshow heeft hij zijn improvisatietalenten ten volle benut. Daarnaast is hij een van de vaste hoofdschrijvers van de Comedy Central Roasts en heeft hij zelfs zijn schrijfkunsten ingezet voor het Correspondents Dinner van Minister-President Mark Rutte. Of het nu gaat om snedige one-liners of diepgaande monologen, Wilko weet altijd de juiste snaar te raken.

Mediafenomeen
Naast zijn stand-up en schrijfwerk is Wilko ook een bekend gezicht op televisie. Hij heeft aan een indrukwekkende reeks programma’s meegewerkt, zowel voor als achter de camera. Van ‘Wie Ben Ik?’ en ‘Holland’s Got Talent’ tot ‘Ranking the Stars’, zijn invloed op de Nederlandse televisie is onmiskenbaar. Zijn veelzijdigheid blijkt ook uit zijn radiocolumns en zijn rol als Creative in diverse projecten.

Stand-up blijft zijn eerste liefde
Ondanks zijn brede carrière en talloze projecten, blijft stand-up comedy de onbetwiste eerste liefde van Wilko. Hij is een vaste waarde in theaters en comedyclubs door heel Nederland. Zijn optredens zijn een mix van actuele thema’s, persoonlijke anekdotes en scherpe observaties, waardoor hij een breed publiek aanspreekt.

Aankomende shows met Wilko Terwijn