Greg Shapiro

Greg Shapiro is niet alleen een getalenteerd comedian en acteur, maar ook de stem achter de beroemde Donald Trump-imitatie in het programma Zondag met Lubach. Met zijn veelzijdige talent vermaakt hij zowel Amerikaanse als Nederlandse publieken.

Greg Shapiro: de stem van satire en meer

Gregory Scott “Greg” Shapiro, geboren in Chicago in 1968, is een Amerikaans-Nederlandse acteur en comedian die sinds 1994 deel uitmaakt van de comedygroep Boom Chicago. Hij verhuisde in datzelfde jaar naar Nederland en maakte snel naam in de theaterwereld. Samen met Jon Rosenfeld schitterde hij in shows als ‘Yankee Go Home’ en ‘Going Down: A Comedy Show About Pessimism’.

Televisie en film
Naast zijn werk bij Boom Chicago is Greg ook bekend van zijn rol als nieuwslezer in het satirische programma Comedy Central News. Zijn acteertalent beperkt zich niet alleen tot het podium; hij heeft ook rollen gespeeld in films en series zoals ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Down’, en zelfs een gastoptreden gemaakt in ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Media en columnist
Greg is een veelzijdig talent en is ook actief als columnist bij BNR Nieuwsradio. In 2009 zette hij zich in als president Samuel G. Samson voor een reclamecampagne van de ANWB.

Wereldwijde bekendheid
Zijn stem werd een internationaal fenomeen toen hij in 2017 een video insprak voor het programma ‘Zondag met Lubach’. In deze video verwelkomde ‘Nederland’ de toen nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. De video ging viraal en bereikte binnen één dag maar liefst 24 miljoen kijkers.

Boeken en publicaties
Greg is ook auteur van verschillende boeken, waaronder ‘How to Be Orange: An Alternative Dutch Assimilation Course’ en ‘How to Be Dutch: the Quiz’.

Aankomende shows met Greg Shapiro